25 augusti 2018
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: IFK Holmsund - Ohtana/Aapua FF

På ett mycket blåsigt Kamaratvallen delar Holmsund och OAFF på poängen när man spelar 1-1 (1-0)
OA inleder i kraftig motvind men spelar ett stabilt försvarsspel och Holmsund skapar inga målchanser. I den 10:e minuten tar Holmsund sig förbi men Felle kommer snabbt ut och stoppar bollen och anfallaren springer in i Felle och flyger iväg. Helt felaktigt blir det frispark för Holmsund och gult kort till Felle - obegripligt!. Det dröjer till den 23:e minuten innan Holmsund får sim första riktigt farliga chans men skottet från ca 10 meter går utanför. I den 37:e minuten frispelas Alton West och tar sig förbi Felle och bredsidar mot det tomma målet men skottet är löst och Kotten är på väg att få bort bollen när han inte kommer rätt till bollen utan den passerar mellan benen och rullar in till 1-0. Holmsund avslutar sedan halvleken med ytterligare ett friläge som Felle kommer ut på och klarar. Vår bästa chans är en hörna som sätts precis utanför stolpen. Vi går till paus med underläge 1-0 vilket vi är nöjda med.

Andra halvlek har OA den kraftiga vinden i ryggen men vi har svårt att skapa målchanser. I den 65:e minuten kommer Liam loss på högerkanten och slår ett lågt inspel som passerar flera fötter där ingen får träff på bollen. Holmsund har flera kontringar där man dock missar dom avgörande passningarna. I den 77:e minuten kommer Holmsund med ett vänsterinlägg som Alton West nickar stenhårt i krysset men turligt nog i virket. Allt pekar mot en hedersam förlust när vi i den 88:e minuten får en hörna som Joel Ohlsson slår inåtskruvad och Adam Zingmark når högst och nickar in 1-1 vilket också blir slutresultatet.

Sett över 90 minuter är nog Holmsund värda tre poäng men OAFF stred hela matchen och det var starkt att kunna kvittera.
I ett ramstarkt försvar är samtliga värda överbetyg och dom extraplussen går till Elias Ylipää och superduktige Liam Alld'en.
På mittfältet var det stenhårt jobb av samtliga och Daniel Mäki och Joel Ohlsson får extraplus. Offensivt var Adam riktigt bra och fick också kvittera. Sist men inte minst var Felle en gigant i målet. I Holmsund var Abdel Yacoubou svårpasserad i backlinjen, Jonas Nilsson dominerade på mittfältet och offensivt var Alton West den bäste. Domaren Andreas Ekegren Hällgren gör en klart godkänd insats även om det gula kortet på Felle var felaktigt.
Hörnor: 1-5, Gula kort: 0-2

Startelvan: Felle - Liam, Kotten, Palo, Elias Y (ut 78)- Nils, Svanlöv, Mäki, Joel O - Adam, Hugo
Ers: Johan P (in 78), Elias P, Bosse